Трима криминално проявени мъже са нахлули в дома на възрастен мъж във Видинско, заключили го и откраднали близо 19 хиляди лева. Това съобщават от МВР, като обясняват, че крадците били спрени за проверка, след което опитали да избягат от униформените.

Снощи към 22:30 часа на пътя за видинското село Раковица автопатрул на Гранична полиция подал звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил "Мерцедес". В момента на спирането на превозното средство от него изскочили водачът и двамата пътници и хукнали да бягат, изхвърляйки български банкноти встрани от пътя.

Снимка: МВР

В резултат на бързата и професионална реакция на служителите от ГПУ Брегово, тримата били бързо застигнати и задържани. На местопроизшествието и в мъжете граничните полицаи открили 18 790 лева.

В хода на полицейските действия е установена самоличността на водача - 42-годишен от с. Студено буче, обл. Монтана, излязъл преди няколко месеца от затвора, където е излежал присъда за грабеж, и неговите двама спътници - на 36 и 45 години, криминално проявени.

В рамките на разследването е установено, че задържаните са извършили грабеж в село Макреш, обл. Видин. Според данните до момента, снощи те нападнали в дома му възрастен мъж, заключили го и заграбили парите му. Тази сутрин човекът успял да се освободи и да подаде сигнал в полицията.

Уведомена е районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава съвместно с Областната дирекция на МВР във Видин.