Трима души, сред които бременна в 7-мия месец жена и военен, са заловени, докато са превозвали четирима нелегални мигранти, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници.

Те са засечени в късния следобед вчера в Хасковско.

Полицаите останали изненадани, че сред участниците в престъплението има и бременна жена. Вероятно чрез нея, останалите двама мъже трафиканти, разчитали да заблудят властите при евентуална проверка.

Разследването вероятно е поето от Военната прокуратура, тъй като сред трафикантите се оказва и кадрови военен.

Пред bTV военно-окръжният прокурор на Пловдив Христо Анчев заяви, че военният е шофирал пилотен автомобил, както и още едно цивилно лице, което се е возило до жената. В автомобила на бременната на задната седалка имало трима нелегални мигранти, четвъртият бил в багажника.

Тримата задържани са признали, че са превозили още четирима нелегални мигранти, но тъй като автомобилът им се бил повредил, те са свалени в района на Кенана, съобщиха още от Военно-окръжната прокуратура.

При задържането на жената тя е заявила, че има нужда от спешна помощ и е била транспортирана до болница. Снощи военен съд е заседавал в Пловдив и е постановил постоянно задържане под стража за военния и помагача.

Мигрантите са настанени в мигрантски център.

Вчера отново бяха задържани 25 мигранти от Афганистан в началото на магистрала "Струма".  Шофьорът бе 20-годишен, криминално проявен. Групата е била наблюдавана от ГБДОП, които са подали сигнала. Микробусът е спрян на място, на което органите на реда са преценили, че е безопасно.

В началото на март 13 нелегални мигранти от Афганистан бяха открити в джип "Мерцедес", спрян за рутинна проверка в търновското село Нацовци в Прохода на Републиката. В същия ден в София след гонка в "Люлин" 6 бяха задържани два буса, а петима чужденци без документи, представили се за пакистанци, бяха арестувани. На 1 март други 20 мигранти бяха задържани край Драгоман, скрити в камион. При друг случай в първия ден на март на автомагистрала "Тракия" бе задържан 18-годишен ученик да превозва 57 мигранти - афганистански граждани без документи за самоличност.

На 17 февруари пък стана трагедията, при която 18 мигранти загинаха от задушаване край Локорско. Вътрешният министър Иван Демерджиев отчете, че от началото на тази година мигрантският натиск у нас се е увеличил с 40 процента спрямо миналата година, която беше рекордна.