Столичният адвокат Добри Райков се оплака, че е бил ударен от работещ в Първо Районно в София.

Пред БТА Райков заяви, че около 19:00 часа отишъл в районното като защитник на 19-годишен, който е задържан. Когато извадил пълномощното си, работещи в районното, които не се легитимирали, казали на адвоката, че задържаният младеж вече има служебен защитник.

Това, по думите на Райков, довело до изостряне на спора и един от участващите в него станал по-агресивен.

Адвокатът разказа, че бил обиждан от това лице, след което и ударен в горната част на тила. Райков заяви, че изпитал силна болка и замайване, а също така и се страхувал, защото бил сам с трима души.

След като напуснал стаята, адвокатът каза, че се обадил на тел 112, за да потърси помощ, след което дал сведения за случилото се.

От МВР заявиха, че утре директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще образува проверка по случая.

По случая в Софийска районна прокуратура е образувана преписка и е възложена проверка на Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР. В хода й следва да се снемат сведения от адвоката и от всички лица, които имат отношение към деянието.

В случай че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление от общ характер, ще бъде образувано досъдебно производство.

Първоначалните данни, които са получени от районното са, че адвокатът е допуснат до задържаното лице, което вече е с наложена мярка "задържане под стража" за 72 часа и е предстояло неговото конвоиране.