Униформени от две областни полиции предотвратиха сериозен конфликт в Горна Оряховица между фамилии от Русе и Велико Търново. 

В полицията днес по обед е получен сигнал за организирано от двете фамилии мешере (бел. ред.: начин за разрешаване на спорове между големи ромски групи) в кв. "Калтинец" в Горна Оряховица. Според сигнала единият клан причаквал с оръжие хора от другия, които тръгнали от Русе с 90 автомобила. 

Според местни хора причината е скарване по телефон за пари. От полицията във Велико Търново обаче съобщават, че една от евентуалните причини за възникването на конфликта е кореспонденция в социалните мрежи между мъж от Русе и мъж от Горна Оряховица, в която отношенията между двамата са се нагнетили до степен на физическа разправа. 

Полицаи от областните дирекции на МВР във Велико Търново и Русе барикадирали квартала в Горна Оряховица, спешно бил активиран и спецотрядът към вътрешното министерство.

Преди входа на Горна Оряховица били организирани постове от полиция, жандармерия и спецчасти. 30 от колите са спрени още от русенската полиция, други 30 - около село Петко Каравелово, а последните 30 на КПП преди Горна Оряховица.

Над 150 души, пътуващи в автомобилите, са отведени в полицейското управление за даване на сведения. Съставени са им предупредителни протоколи.

Установени са и жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, които също са разпитани. В един от тях е намерен и иззет автомат. Той е задържан за 24 часа.

Продължава да е засилено и полицейското присъствие в района на кварталите "Калтинец" и "Гарата" в Горна Оряховица.