Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се провежда днес на територията на област Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Служителите на реда ще проверяват пунктове за черни и цветни метали, търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва дейност, свързана със законови нарушения.

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се правят проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на Закона за движение по пътищата.

В засилените контролни действия са включени екипи на охранителна и пътна полиция, и жандармерията. На териториите на Районните управления в Разград и Исперих функционират по четири контролно- пропускателни пункта, а в Районното управление в Кубрат са пет.

Това е поредната акция, насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Разград.

При последната специализирана операция през септември бяха задържани трима души, един от които заради стрелба с пистолет в централната част на заветското село Брестовене.