Служител от "Криминална полиция" на Първо Районно управление на СДВР е отвлечен и пребит през миналата нощ, съобщи БНТ, като информацията бе потвърдена от Министерството на вътрешните работи.

Младият мъж е открит пред дома му в София, след като е успял да се обади на негова близка. На място е пристигнала линейка и екип на полицията.

Пребитият е в тежко състояние, настанен е в болница. Изясняват се обстоятелствата около похищението, извършителите и мотивът. 

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков заяви пред журналисти по-късно, че се извършват оперативно-издирвателни дейности по намиране на извършителя. "В момента му се оказва сериозна медицинска помощ, която да успее да го върне към нормалното му състояние", разкри Илков, но не даде повече подробности. Той не конкретизира и дали деянието е свързано с работата или с обстоятелства от личния живот на служителя на "Криминална полиция". 

От вътрешното ведомство и прокуратурата засега не дават повече подробности.

Преди две години 34-годишен полицай от пазарджишкото село Пищигово бе жестоко пребит и настанен в болница с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Тогава след скандал в заведение двама братя се нахвърлят върху униформения и му нанасят множество удари с ръце и крака в главата. След побоя го оставят в безпомощно състояние на улицата.