Пловдивската полиция бързо залови агресивен шофьор на луксозен джип, който след спор за паркомясто, преследва кола по булевард "Шести септември", успя да я спре на бул. "Васил Априлов" и удари на шофьора й, размахвайки пистолет.

Грозната сцена е заснета на видеоклип от свидетел, който го разпространи в социалните мрежи. На него ясно се вижда, как водачът на джип "Лексус" слиза, размахвайки пистолет, отива до другия шофьор и му нанася няколко удара в лицето през страничния прозорец. След това се прибира в джипа и двете коли си тръгват.

Екшънът се разиграва вчера сутринта, а след публикации полицията се самосезира. Само след 5 часа биячът е установен и арестуван. Той е 56-годишен мъж от София, задържан е за 72 часа и вече е две повдигнати обвинения - за хулиганска проява с изключителна дързост и цинизъм, както и за причинена лека телесна повреда на 23-годишен шофьор, съобщиха от прокуратурата. 

Причината за агресията е спор за паркомясто, съобщи зам.-районен прокурор на Пловдив и говорител на Районната прокуратура Атанас Илиев пред bTV. По думите му нападателят чакал другия мъж да освободи паркомясто, като му присветвал с фаровете и му свирил с клаксона. Това обаче само разгневило младия шофьор, който показал неприличен жест и потеглил. В резултат на това започнало преследването.

Прокурор Илиев поясни, че пистолетът е бил газов, а задържания 56-годишен мъж не е криминално проявен. Той призна, че е било възможно да се стигне и до по-сериозен инцидент. Ето защо прокуратурата е повдигнала две обвинение на мъжа.

Наказанието, което се предвижда в Наказателния кодекс за извършеното деяние е лишаване от свобода до 5 години и лишаване от правото за управление на МПС до три години.