Двама мъже от София и благоевградско село са задържани за отправени заплахи за убийство към жените си през последните дни, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Вчера в полицията в Сандански е получено съобщение от 17-годишно момиче от село Струма, че през месец юни чрез интернет приложения е получила заплахи за живота й. Девойката разказала пред криминалистите, че неин приятел от благоевградското село Лешница и изпращал съобщения, че ще я убие и ще я скрие така, че никой няма да я намери. От страх за живота си и семейството си тя не споделила с никого за заплахите, но след разгласяването и реакцията по случая "Дебора", събрала смелост и казала на майка си, която я придружила до полицията, пише в. "Струма".

От работещите по случая полицейски служители са предприети незабавни действия, в резултат на които е установен и задържан 24-годишен мъж от село Лешница. Иззет е газов пистолет, който е регистриран на негово име. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Софийският районен съд пък наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на мъж от село Долни Богров, който заплашил няколко пъти с убийство жената, с която живее на съпружески начала.

На 20 май около 14,30 часа в къщата им в Долни Богров, обвиняемият С.М. се заканил с убийство на Н.К. с думите: "Ще те убия, ако не се махнеш веднага" , а малко след това взел кухненски нож и опрял острието му до гърлото на жената. След това на 16 и 27 юли мъжът се заканил с убийство на Н.К. още два пъти.

По случая е образувано досъдебно производство и с постановление на наблюдаващ прокурор С.М. е задържан за срок до 72 часа. След това районните магистрати са постановили мъжът да остане за постоянно в ареста. 

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.