Задържаха мъж, докато получава откуп от 23 000 лева за крадена кола. Това е станало при акция на СДВР на "Ботевградско шосе" тази вечер, съобщи NOVA.

Преди ареста е имало гонка, при която са пострадали няколко полицаи.

Скъпата кола била открадната преди дни. След това крадците се свързали със собственика и поискали откуп за нея.

Според bTV задържаният е 27-годишен и бил обявен за общонационално издирване. 

Тази вечер е бил получен сигнал за верижна катастрофа на булевард "Ботевградско шосе".

Три цивилни коли са препречили пътя на автокрадеца, но първата от тях се е ударила в следващата. Двама полицаи са пострадали. Те са на 40 години и на 26 години. Имат гръдна травма и черепно-мозъчна травма.

По-късно началникът на сектор "Престъпления, свързани с МПС" към СДВР главен инспектор Николай Пелтеков уточни:

"Служители на СДВР проведоха спецоперация след информация, получена през миналата седмица. Става въпрос за лице, което предлага съдействието си за връщане на МПС срещу имотна облага. Затова днес, в 18:30 часа, веднага след предаването на петцифрена сума, мъжът беше задържан". 

По думите му мъжът е опитал да избяга с автомобила си от полицията, след като е получил откупа. "При последвалото преследване патрулките са препречили пътя му. Това е и причината четири от полицейските автомобили да понесат щети", посочи Пелтеков.

Той уточни, че ранените при гонката полицаи са в добро състояние. "Двамата колеги са прегледани в МВР болница. Добре са. Те вече са изписани от лечебното заведение", подчерта главният инспектор.