36-годишният мъж, издирван от четири месеца за опита за убийство на охранител в дискотека във Варна, е бил задържан малко след полунощ вчера, съобщиха от прокуратурата в морския град. Той е бил арестуван в района на варненско казино след преследване. 

Беглецът от правосъдие е втори обвиняем за тежкото криминално престъпление. В ареста е и съучастникът му - 16-годишният ученик Кристиян Т. Десетокласникът има 6 криминални регистрации - за квалифицирана телесна повреда, палеж, унищожаване и увреждане на имущество, за държане на наркотични вещества. 

Престъплението бе извършено на 28 януари т.г. в дискотека "Гетсби" в района на спирка "Акациите" във Варна. Там Кристиян и неговият по-възрастен приятел се скарали с охраната. 16-годишният младеж хванал гарда на заведението, докато съучастникът му, негов познат от тренировките, нанесъл повече от 10 удара с нож, като единият е попаднал в сърдечната област на охранителя.

Само навременната намеса и оперативното лечение спасили 36-годишния мъж от смърт.

Кристиян бе задържан и оттогава е в ареста, а 36-годишният му съучастник успя да избяга и бе обявен за издирване. След ареста веднага му е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство и от днес е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която му бе определена от Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.