21-годишният Йордан Иванов е задържаният за убийството на 43-годишната му майка Стефка Младенова, извършено снощи в апартамент в столичния жк "Младост", съобщиха на пресконференция директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и градският прокурор на София Емилия Русинова. 

Тялото на жената бе открито около 18.30 ч. вчера от роднина на собственичката, който отишъл на адреса, защото Младенова не отговаряла на телефона си. Той открил Стефка мъртва в хола, лежаща в локва кръв.

"Първоначалните данни и доказателства по делото сочат за това, че на жертвата са нанесени множество удари в главата, в резултат на което е настъпила смъртта", обясни Русинова, като опроверга първоначалната информация, че 43-годишната жена е била удушена. 

Майката и синът са пристигнали в София от Варна на 16 април. По думите на градския прокурор на София целта е била, Йордан да бъде настанен в клиника за лечение на наркомании. Комисар Хаджиев допълни, че апартаментът, в който се настанили е бил на жена, която се запознала с майката в рамките на програма за лечение на деца със зависимости.

"Синът е криминално проявен за хулиганство, грабежи и други провинения, последното от които е от преди дни - опит за грабеж на казино във Варна. Лекуван е в психиатрия през 2016 г., 2017 г. и 2018 г.", каза още Емилия Русинова.

Сутринта на 17 април, живущи във входа чули скандал между майката и сина и викове, че младежът няма пари. 

Директорът на столицната полиция обясни, че криминалистите от СДВР веднага започнали работа с колегите си от Варна и Русе, като били разпитани близки на младия мъж и била следена неговата комуникация, откъдето са разбрали и накъде се е отправил. Така около 2.30 часа тази нощ той е задържан от жандармеристи във влака София-Варна на гара Горна Оряховица.

Обясненията му били изключително объркани, вероятно заради употребата на наркотици. Разследването по случая продължава.