Районната прокуратура в София е повдигнала обвинение за хулиганство на сина на бившия екоминистър Долорес Арсенова - Калоян, както и на негов съучастник. Това съобщи пред Dir.bg говорителката на прокуратурата Невена Зартова.

Инцидентът е станал около 9,40 часа на 22 септември, на кръстовището на ул. "Иваница Станчев" и Панорамен път в столицата.

Според обвинението Арсенов предизвикал с автомобила си (по неофициална информация - "Порше") другите шофьори да го изпреварят, а след това ги засичал, спирал и потеглял на зелена светлина, обиждал и псувал. След като един от водачите му направил забележка, Арсенов слязъл от колата си и му нанесъл няколко удари в главата и тялото.

В същото време спътникът на Арсенов - Д. Андреев, на 33 години, забелязал, че жената на бития ги снима с мобилния си телефон. Вбесен, той отишъл до нея, изтръгнал апарата от ръцете й и го хвърлил зад ограда. Телефонът обаче не се е счупил, иззет е от разследващите и ще бъде направена техническа експертиза, за да се установи запазен ли е запис от случилото се.

Неофициално стана ясно, че въпросната жена е съдийка от Върховния касационен съд. Според в. "24 часа" тя е оправдала бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по едно от делата срещу него.

От прокуратурата уточниха, че на Калоян Арсенов е повдигнато обвинение за хулиганство по време на управление на моторно превозно средство. След инцидента той не е бил открит на адреса си, където е търсен от полицаи, за да бъде задържан. На другия ден обаче се явил в районното управление. Съучастникът му е бил задържан за 24 часа веднага след случая.

И двамата са пуснати с най-леката мярка за неотклонение - подписка, защото не са осъждани.

Миналата година Калоян Арсенов вече влезе в криминалните хроники, след като заедно със сина на осъдения за убийство Злати Златев-Златистия стреляха безразборно в заведение, а един от куршумите се заби в жилището на младо семейство, което по това време си било вкъщи. За стрелбата беше обвинен синът на Златистия - Йордан, тъй като свидетели заявиха, че взел пистолета на Арсенов - "Глок", и без да го пита започнал да гърми. Синът на бившата министърка се размина само с обвинение за неправилно съхранение на оръжие и МВР му го отне.