Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишната дрогирана и пияна жена, причинила катастрофа с пострадали възрастни и 6-месечно бебе, съобщиха от обвинението.

В 00:30 часа в петък обвиняемата с инициали Д.К. управлявала лек автомобил марка "Сеат" по локалното платно на бул. "Цариградско шосе" - до Площада на авиацията, когато нарушила правилата за движение по пътищата и причинила катастрофа с четирима пострадали, сред които и бебе.

Жената е шофирала под влиянието на наркотици и алкохол. Дрегерът показал 0,90 промила алкохол, а след дръгтест е установено, че е употребила и опиат. 

Обвиняемата е изгубила контрол над автомобила, който напуснал платното за движение на локалното платно при бул."Цариградско шосе", преминал през тротоарната и тревните площи вляво от платното за движение и реализирал пътнотранспортно произшествие с движещ се вляво по кръговото движение на кръговото кръстовище лек автомобил марка "Мазда".

Вследствие на удара по непредпазливост са причинени средни телесни повреди на четири лица.

Малко по-рано беше съобщено, че 20-годишната майка на бебето е изпаднала в кома. С черепно-мозъчна травма тя е настанена за лечение в УМБАЛ "Света Анна", а бебето е с откарано в "Пирогов" с контузия на главата.

Сред пострадалите са още двама мъже - 31-годишният водач на автомобила, в който са били бебето и майката, както и техен спътник на 22-годишна възраст. И двамата са настанени в УМБАЛ "Света Анна". Шофьорът е с контузия на глава и ръка, а другият пострадал е с контузия в областта на кръста.

По случая е образувано досъдебно производство.

Д.К., която е само с охлузване след катастрофата, е задържанa за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемата.