Четири патрулни автомобила на Областната дирекция на МВР в Сливен преследваха автоджигит, който посред бял ден отказал да спре за проверка точно пред сградата на полицията и с мръсна газ изчезнал, съобщиха Нова телевизия и bTV.

Инцидентът с многократно осъждания за шофиране след употреба на алкохол и без шофьорска книжка 30-годишен сливналия Георги Гичев е станал около 10,00 часа на 27 май. Мъжът има 8 присъди по ръзлични престъпления. Само преди дни бил излязъл от затвора.

След 24 часа в ареста обаче мъжът бил освободен. По случая е образувано съдебно производство.

Вчера, въпреки подадения му сигнал за спиране на улица "Генерал Скобелев" пред официалния вход на дирекцията, джигитът настъпил педала за газта на личния си "Мерцедес" и със скорост над 100 км /час профучал по улиците из целия град.

Автомобилът бил намерен изоставен в района на Новоселския мост, а водачът направил опит да се укрие в изоставена постройка.

При задържането Гичев отказал да бъде тестван за алкохол и дрога, отведен е в МВР за 24 часа, където е образувано бързо досъдебно производство.

"Имаше пешеходци, за които имаше реална опасност за живота им. Водачът безрасъдно шофираше при преследването и дори се качваше с колата на бордюрите", каза Янчо Зенгинов от ОД на МВР Сливен.