Един човек е загинал, а други двама са в тежко състояние при тежък пътен инцидент, станал днес следобед в Ловеч, след като водач не е спрял на полицейска стоп-палка и е избягал с висока скорост от патрула. Това съобщи БТА, позовавайки се на Окръжната прокуратура в Ловеч.

Полицейски служители са се опитали да спрат в района на кръстовището до ж.к. "Здравец" водач, който е шофирал без колан и е говорил по телефона. Шофьорът не е спрял и е избягал от патрула с висока скорост.

Той продължил по улиците на Ловеч към квартал "Гозница", но под моста на околовръстното шосе на града навлязъл в насрещната еднопосочна лента за движение и се ударил челно в друг автомобил. Загинал е на място, а пътувалите в другата кола баща и син са откарани по спешност в плевенска болница в тежко състояние, с опасност за живота.

От прокуратурата поясняват, че загиналият 47-годишен мъж от Ловеч, предизвикал катастрофата, е криминално проявен, с три присъди от юли миналата година насам за шофиране след употреба на наркотици и управление на автомобил след отнето свидетелство.