Шофьор на автомобил, в който са пътували 10 нелегални мигранти, се блъсна в паркирана кола в центъра на софийското село Чепинци при опит да избяга от полицията.  

Тази сутрин около 10.10 часа полицейски екип засича в района на Околовръстния път на София лек автомобил "Ауди" с чужда регистрация, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Водачът не се подчинява на подадения сигнал за спиране и продължава в посока село Чепинци, където катастрофира в паркирана кола. Последвалите го униформени установяват в аудито 10 чужди граждани, определили се като сирийци.

На място е задържан и шофьорът - 39-годишен техен сънародник. От инцидента няма пострадали. Всички те са отведени в столично районно управление, където работата със задържаните продължава.

Вчера в късния следобед, микробус и лека кола не се подчиняват на сигнал за спиране, подаден от граничен патрул в района на Елхово. След преследване, бусът тръгнал към Средец, където е спрян с шипове, разпънати на платното, а колата се отправила към Елхово, като шофьорът и спътникът му, изскочили в движение и побягнали. Малко по-късно са задържани. В колата са открити осем мигранти.

По случая е образувано досъдебно производство в ГПУ-Елхово. Изяснено е, че задържаните мигранти са иракчани.

Шофьорът на аудито е с криминални регистрации за притежаване на наркотици, за причинена средна телесна повреда и с отнето СУМПС през юли т.г. за шофиране след употреба на алкохол или наркотици