Шест са задържаните лица към момента, които имат някаква съпричастност към смъртта на 18 мигранти в изоставен камион. Това каза за bTV Христо Кръстев, заместник градски прокурор на София.

"Четирима от тях са задържани на територията на област Бургас и предстои да бъдат конвоирани до София. на територията на град София са задържани други двама", обясни прокурор Кръстев. За момента всички са с мярка за неотклонение за 24 часа.

Кой каква роля има в трагедията се изяснява в момента.

От полицията и прокуратурата казаха, че поне трима от задържаните лица са им добре познати - те и преди са се занимавали с трафик на хора, като единия е имал и ефективна присъда.

Собственикът на камиона е формално такъв, проверява се кой реално стои зад превозното средство.

Разследващите са установили, че в последните месеци този камион е пътувал няколко пъти по един и същ маршрут между Източна България и столицата. Това е било установено след преглед на камери в различни части на страната.

Предстои да се установи дали в тези маршрути камионът е превозвал нелегални имигранти.

Следствените действия показват, че 52-та мигранти са преминали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората около Ямбол, впоследствие са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско.

Камионът е изоставен повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават местни, които виждат част от мигрантите.