Досегашният директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев е новият шеф на столичната полиция. Той бе представен пред служителите на СДВР от главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той е назначен със заповед на вътрешния министър Младен Маринов от 20 декември.

По думите на зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, Хаджиев има добър оперативен опит и е прекрасен ръководител. Според него той ще се справи отлично с новата длъжност.

Георги Илиев Хаджиев е роден през 1974 г. в град Петрич. Постъпва в системата на МВР през 2001 г. като разузнавач във Второ РУ- СДВР. Преминава на различни длъжности в отдел „Икономическа полиция“ – СДВР. Преди да оглави дирекцията в Стара Загора е бил началник на Първо РУ-СДВР. Завършил е висшето си образование през в УНСС през 2000 г. 

Също със заповед на Младен Маринов, досегашният началник на отдел "Икономическа полиция" в СДВР старши комисар Стоян Стоянов е назначен за директор на полицията в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Старши комисар Стоянов е бил представен на състава от главния секретар на МВР Ивайло Иванов. В краткото си обръщение към колегите, Стоянов уверил, че ще разчита на приемственост и подкрепа за постигане на още по-добри резултати на дирекцията в полза на обществото.

На церемонията присъства и Гергана Микова, областен управител на Стара Загора.