Очаква се МВР да даде официална информация по случая с 32-годишния Александър Алтънбашев. IT специалистът и търговец на криптовалути е в неизвестност от понеделник.

Според близките му, той е отвлечен. За последно мъжът е видян от сестра му, която го е оставила в района на Бизнес парка в столичния квартал "Младост". Мъжът е трябвало да пътува за Пловдив, но телефонът му е бил изключен и комуникацията с него прекъсва.

Сигналът за изчезването на Александър е подаден от сестра му. Според Bgonair.bg тя се е усъмнила, че нещо не е наред, след като е видяла непознат мъж да излиза от жилището му.

По случая работят от сектор "Издирване" в СДВР. Не се изключва нито една версия за изчезването на IT специалиста. Изясняват се подробности около последните часове, в които мъжът е имал контакт.

Към момента обаче няма категорични данни, които да сочат към една конкретна версия, включително отвличане.

Александър Алтънбашев е шеф на дружеството "Еста консулнтинг" ЕООД, на което е собственик на капитала. По образование е икономист, завършил е "Прогонозиране и планиране" и "Бизнес администрация" в УНСС. Влиза в бизнеса с крипотовалути през 2012 г., а от 2018 г. се занимава само с него, води и обучителни курсове по трейдърство.