С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е шофирал мъжът, който тази нощ отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново, предаде БНТ.

Инцидентът е станал в неделя малко след 22 часа на улица "Магистрална" във Велико Търново, която е една от най-натоварените в града, защото е част от главния път София Варна.

36-годишният мъж се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато в този прав участък изпуснал управлението, ударил се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския транспорт. А хората на място днес коментираха, че километражът на автомобила му е замръзнал на 175 км.

"Затова казвам, че е карал с над 190 - 200 километра в час, тъй като след спирачния път, скоростта на удара е била около 170 километра в час", обясни собственикът на отнесения склад Стефан Миланов.

При инцидента като по чудо няма жертви и тежко пострадали. Материалните щети обаче са огромни.

"15 минути преди инцидента съм бил на обекта и когато вече дойдохме тук, стана ясно, че е много сериозен ударът. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашната позиция, автомобилът е тотална щета. Унищожена е предимно фасадата на сградата, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни спира работата поне за 2-3 седмици, докато възстановим щетите", разказа още Миланов.

Междувременно от Районната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство, а 36-годишният водач ще бъде привлечен като обвиняем.

По досъдебно производство са събрани и доказателства, че на 20 ноември 36-годишен водач е управлявал собствения си лек автомобил "Форд" с концентрация на алкохол в кръвта  - 1,91 промила.

Към настоящия момент са извършени множество процесуално-следствени действия - извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, изискани са съответните справки, информация и друга документация от значение за разследването, назначени са съответните експертизи (комплексна автотехническа, техническа и оценителна; комплексна строително-техническа и оценителна), посочват още от прокуратурата.

Водачът е настанен в отделения по неврохирургия при МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", като му предстои оперативно лечение. Налице са данни, че мъжът е с фрактура на ключица и ребро, както и с разкъсно-контузни рани в областта на лицето.

Той не е осъждан до момента.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура -Велико Търново.