29-годишен румънски шофьор на ТИР удари умишлено полицейски автомобил, ядосан заради спирането на трафика през ГКПП "Дунав мост", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Русе.

Инцидентът е станал около 5.50 часа вчера. Румънският камион е бил на опашката на изчакващите да преминат граничния пункт товарни МПС на бул."Тутракан", в района на "Сръбчето". Въпреки, че придвижването през пункта било временно преустановено, 29-годишният шофьор решил да потегли демонстративно. Той минал в лявата лента, форсирал двигателя и се придвижил напред, където блъснал полицейски автомобил с намиращите се в него служители, ангажирани с организацията на движение и преминаване на товарните превозни средства в района на пункта, които са били пред него с включена светлинна сигнализация, за да му попречат да тръгне.

Тирът успял да избута патрулката на известно разстояние. След като спрял, служителите на реда успели да излязат от колата и са предприели действия по установяване на самоличността на водача и изясняване на случая. Той е бил задържан, случаят е документиран, като е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, който вчера е бил внесен за разглеждане от дежурен състав на Районен съд - Русе.

Определена е глоба в размер на 400 лв. на румънския гражданин за извършена непристойна проява, изразена в оскърбително отношение и държане към органите на властта.