Нападнатият и ограбен пенсионер Димитър Димитров в Казанлък е с пукната кост на носа.

77-годишният мъж бе нападнат и бит посред бял ден, докато се връщал от магазина. Освен покупките нападателите взеха мобилния му телефон и всички пари на човека - около 100 лева.

"Не вярвам нормален човек да се чувства сигурен в България. Уж има закони, само че това малцинство си прави каквото си иска. И ако има държавност, трябва да ги усмирят", заяви Димитър Димитров.

Нападателите са задържани. Пред полицията двамата мъже разказали, че седнали да хапнат и пийнат край релсите, но парите им свършили. В тях са открити крадените вещи и поделените помежду им общо 100 лева, които задигнали от Димитър.

И двамата извършители са рецидивисти. Единият от тях е излязъл от затвора преди 5 дни.

Припомняме, че 77-годишният Димитър Димитров се прибирал от магазина с покупки. За по-напряко решил да прекоси през жп линията, при което е бил нападнат.

77-годишният мъж бил ритан и удрян. "Взеха ми телефона, парите, претърсиха ми всичко. Прибраха всичко и си тръгнаха, мен ме оставиха, виках за помощ, но кой ще ме чуе", разказа Димитров.

Възрастният човек успял да се изправи и някак стигнал до първите блокове зад жп линията. Обитателите на блока му донесли вода, обадили се в полицията и на мобилния оператор, за да спрат откраднатия телефон.