Възрастни съпрузи от мъглижкото село Ветрен са били нападнати и жестоко пребити в дома си от 29-годишен рецидивист, който искал да ги ограби, съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Извършителят е задържан, а пострадалите са настанени в болница в Стара Загора, като състоянието на 71-годишния мъж е тежко.

Около 1 часа на 10 октомври, 29-годишният мъж влязъл в къщата на семейството през прозореца на банята, докато съпрузите спели. Той ги нападнал и нанесъл жесток побой, като ги удрял по главите и телата със стол, като настоявал да му предадат наличните си пари. Пострадалите му заявили, че нямат пари, след което нападателят взел мобилните им телефони и избягал.

Бил е подаден сигнал в полицията. Двамата пострадали са настанени в УМБАЛ "Д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. След лекарски преглед е установено, че мъжът е в тежко състояние - с черепно-мозъчна травма. "Мъжът е претърпял операция, в момента е стабилен. Настанен е в неврохирургично отделение", съобщи директорът на лечебното заведение проф Йовчо Йовчев.

Няколко часа по- късно 29-годишният извършител е бил установен и задържан.

За извършен грабеж по горепосочения текст законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 5 до 15 години, като съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото на виновния. Мъжът е бил осъждан преди за същото деяние и е извършил новото престъпление, докато е в изпитателен срок.

Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да изготви искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.