Пловдивската окръжна прокуратура разследва смъртта на 53-годишен зърнопроизводител в Хисаря. 53-годишният мъж е открит мъртъв тази сутрин, като е паднал от петия етаж на хотела, в който е бил настанен.

Фермерът е участвал в семинар, организиран от столична частна фирма, която представяла нови семена и препарати.

"Има паднал човек, който е гост на хотела. Извършваме процесуално-следствени действия", заяви пред "24 часа" директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. Според запознати инцидентът е станал около 4-5 часа сутринта.

Зърнопроизводители от страната били поканени на въпросния семинар. След презентацията последвала празнична вечеря с програма. Тя се провела в ресторанта на първия етаж на емблематичния хотел. Участници от Пловдивско в сбирката разказаха, че било нормално празненство. В един момент веселата част се пренесла в другия ресторант, който е на 5-ия етаж. Там част от фермерите продължили с почерпките. Самото заведение е с открита тераса, която гледа към външните плувни басейни. Незнайно как 53- годишният фермер е полетял оттам.

Предполага се, че загиналият зърнопроизводител се е почерпил солидно и това може да причина за фаталния инцидент. Започнал е разпит на свидетели, назначена е и съдебно-медицинска експертиза, казаха още от обвинението.