Полицията в Благоевград работи по сигнал за бито от полицай 18-годишно момче, съобщиха от Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Благоевград.

Около 18 часа днес на телефон 112 е постъпил сигнал за бито момче пред блок 7 на благоевградския квартал "Запад". Момчето е било с кървяща рана на главата. Поводът за побоя бил изхвърлен фас от цигара на улицата от 18-годишния младеж, който е от Дупница. От полицията посочват, че пострадалият е транспортиран от екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

На мястото на инцидента е изпратен незабавно полицейски екип. След беседи с очевидци е установено, че извършителят е полицейски инспектор на 48 години, който е служител на ОДМВР-Благоевград. От областната дирекция посочват, че по случая се работи в момента, уведомена е и Районна прокуратура - Благоевград.

Свидетел на побоя е бил синът на кмета на Благоевград.

"Директорът на ОДМВР - Благоевград няма да търпи подобно поведение от нито един служител", заяви старши комисар Георги Кандев, цитиран от БНР. Той разказа и подробности по случая.

"Настава инцидент между двама 18-годишни младежи и наш служетел, който не е бил на работа в този момент. Един от младежите си изхвърля фаса на улицата, служителят му прави забележка, а младежът започва да отвръща с реплики. Настава спречкване и служителят извършва физически въздействия върху младежа",  шефът разкри на полицията.

"Младежът е отведен за преглед в болница, а колегата е отведен в Първо районно за предприемане на процесуални действия с него. Уведомена е и Районна прокуратура - Благоевград. С мое разпореждане е започната незабавна проверка на случая", допълни директорът на ОДМВР.