Прокуратурата разследва два случая за насилие над момичета в Пловдив по данни от видеа, качени в социалните мрежи, съобщи БНТ.

В първия случай дете е било нападнато в двора на училище "Симон Боливар". Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване на участниците в инцидента - пострадали, извършители и присъстващи, както и да бъде изяснено дали те са ученици. Ако това е така, да бъдат изискани писмени обяснения от директорите на училищата им за предприетите мерки във връзка със случая. Разпоредено е и снемане на писмени обяснения от директора "Симон Боливар", независимо дали децата се обучават там.

Във втория видеоклип се вижда побой над друго момиче в подлез в квартал "Тракия", за което на 6 март в прокуратурата е била подадена жалба. След като се е запознал с фактите, наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка по случая. Дадени са били указания за снемане на обяснения от пострадалата и от очевидци, изискани са медицински документи и др. Проверката се извършва от служители на полицията, като към момента не е приключила.

Прокурорската проверка на двата случая ще разследва дали има причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от държавното обвинение.