Досъдебното производство за катастрофата на столичния бул. "Черни връх", причинена от бившия футболист Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени, е на финалната си права и ще приключи до две седмици. Това съобщи пред bTV заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

На 5 юли 35-годишният Георги Семерджиев, седнал зад волана на луксозен джип "Ауди", помете такси на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Свети Наум" с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция "Европейски съюз". От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място. Заради случая започнаха и вътрешни проверки в МВР за това дали полицаи са прикривали и помагали на Семерджиев.

По думите на Тодоров по делото са разпитани десетки служители на МВР, но нито един не е признал за връзки с Георги Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС уточни, че е трудно доказването на "полицейски чадър" над обвиняемия. 

По-рано от Министерството на вътрешните работи обявиха, че бившият футболист се е ползвал с протекцията на служители на реда, а след катастрофата отново униформени са му оказали помощ.

Прокуратурата и следствието не могат да работят сами. Могат да работят само, ако си взаимодействат с МВР и ДАНС. За да се шофира след употреба на наркотици, някой трябва да ги разпространява. Аз ви казах, че ще има бум на престъпността след закриването на Специализираната прокуратура. Явно по линията в борбата срещу разпространението на наркотици МВР не се справя. Отказа да работи с прокуратурата", подчерта Ясен Тодоров.