Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) разкри нелегален внос и разпространение на огромно количество цигари без бандерол. В склад в "Модерно предградие" при проверка са открити над 13 млн. къса цигари. Почти пет милиона лева е предотвратената щета за бюджета.

Снимка: МВР

Полицейските действия на служителите от ГДБОП са предприети след получена информация за съхранение и разпространение на големи количества цигари от различни марки. В хода на предприетите проверки е установено складово помещение в района на производствената зона "Модерно предградие", използвано за съхранение на големи количества цигари без бандерол. Според събраните до момента данни, от склада е извършвано разпространение на нелегално въведените цигари на територията на цялата страна.

Снимка:МВР

При съвместна проверка със служители на Агенция "Митници" е установен един от стопанисващите склада - на 42 г., който е задържан за срок до 24 часа, а впоследствие му е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лв.

Снимка:МВР

От складовото помещение са иззети намерените количества тютюневи изделия без бандерол, от две марки, общо Б13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място превозни средства. По случая е образувано досъдебно производство. Със задържането на нелегално внесеното количество цигари е предотвратена щета за бюджета в размер на 4 923 750 лв. Работата по случая продължава.

На 18 октомври столични полицаи разкриха нелегална фабрика за производство на цигари. При акцията на служителите от Пето районно управление тогава бяха открити оборудвани за производство на тютюневи изделия помещения; иззети са над 300 килограма тютюн и 5400 къса цигари без акцизен бандерол.

Снимка: МВР