Криминалисти от Димитровград разкриха обир по угарка от цигара на местопрестъплението, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Взломната домова кражба е била извършена през юни т. г. Тогава 78-годишна жена, живееща в къща на улица "Радецки", бе подала сигнал, че за времето между месец април и 11 юни е липсвала от дома си, а през това време са я обрали.

По нейни данни били откраднати два телевизора, лаптоп, 25 грама златни накити, моторен и акумулаторен триони и готварска печка. В хода на работата в жилището на възрастната жена е намерена угарка от цигара и е изпратена за експертиза. Тя установила, че оставеният по нея биологичен материал принадлежи на 59-годишен мъж от старозагорското село Кунчеви, познат с подобни прояви. Прокуратурата му е повдигнала обвинение и с постановление е задържан за срок от 72 часа в следствения арест, допълниха от полицията.

За първото полугодие на тази година разкриваемността на престъпленията в региона е 49 процента, съобщиха по-рано в отчет от Областната дирекция на МВР. От извършените 1207 противозаконни акта 596 са разкрити.