Разбиха лаборатория за синтетична дрога в Радомир. Дилърите произвеждали амфетамини, но били заловени от полицаите в момент на работа, съобщават от полицията в Перник. В акцията са участвали и служители на ГДБОП, а тя е проведена под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура Перник.

В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия в къща в радомирското с. Долна Диканя, обитавана от 43-годишен столичанин, неосъждан.

Там антимафиотите открили инсталация за производство на синтетична дрога в работен процес. Инсталацията представлява метален съд, свързан с газова горелка, съдържащ около 20 литра кафява течност, която при тестване реагира на метамфетамин.

При извършеното претърсване от жилището са иззети още: туба, съдържаща около 10 литра прозрачна течност, която при тестване с полеви тест реагира на амфетамин база; около един килограм бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин и други химикали и прекурсори, използвани в процеса на синтез на наркотичното вещество. Намерени и иззети са колби, хладилници, мерителни чашки, стъклен съд.

Мъжът е задържан в рамките на 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.