Мъж е с огнестрелна рана в главата, а четирима са задържани след масово сбиване в ромския квартал в Кюстендил, съобщиха от полицията.

Снощи в кюстендилския квартал "Изток" е възникнал скандал между група жители на квартала, който е прераснал в масово сбиване. Последвало е и възпроизвеждане на изстрели с газово и огнестрелно оръжие. Пострадал е 26-годишен мъж, който е настанен в кюстендилската болница с огнестрелна рана в областта на главата. По данни на медицинските екипи мъжът е без опасност за живота.

Пристигналите на местопроизшествието снощи полицейски екипи са туширали напрежението. Задържани с полицейска заповед са четирима участници, единият от които е непълнолетен. От местопроизшествието са иззети седем гилзи от гладкоцевно оръжие и една от газово.

По време на скандала са били нанесени и повреди на автомобили, паркирани в центъра на квартала, където е станал побоя.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор, казаха от полицията. От там уточниха, че огледите на мястото продължават и днес. Предстои да бъдат разпитани и задържаните в инцидента.