Съдебно-медицинска експертиза ще установява причините, довели до смъртта на двете жени - майка и дъщеря, открити вчера в дома им в Бяла Слатина, съобщи заместник-окръжният прокурор Елена Станева-Кирова, която е говорител на Окръжната прокуратура във Враца.

Води се разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член 116, алинея 1, точка 4 от Наказателния кодекс - умишлено убийство на две лица, съобщиха от прокуратурата.

Телата на двете жени - майката Б.Д. (57 години) и дъщеря й Б.И. (37 години), бяха открити вчера в жилището им Бяла Слатина след сигнал на тяхна близка, че не може да влезе в апартамента.

Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, направени са аутопсии, се посочва в съобщението от прокуратурата. Установено е, че по-младата жена е регистрирана в Центъра за психично здраве и е няколкократно настанявана за лечение в психиатрично заведение. Има данни за прояви на психични разстройства и на майка ѝ, уточняват в съобщението.

При аутопсиите на двете тела не са открити следи от насилие или наранявания. Липсват следи от взлом в дома на починалите на жени. Затова е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината, довела до смъртта на жените. Действията по разследването под надзора на прокуратурата продължават.