Звездата на ЦСКА футболистът Георги Йомов проговори ексклузивно пред камерата на bTV и заяви, че няма нищо общо със стрелбата на столична бензиностанция, за която баща му и брат му бяха арестувани.

"Нямам нищо общо с цялата тази работа. Проблемът тръгна от там, че автомобилът ми беше там. Беше в брат ми. Не съм бил там. Нямам общо със случилото се", каза Йомов.

Футболистът коментира, че не знае как се е стигнало до този конфликт, в който са замесени баща му и брат му. "Имало е разправия, скандал, стигнало се е до неприятни действия, но не знам какво е довело до това", каза той.

Йомов допълни, че случилото се определено е в лош момент, тъй като предишната вечер ЦСКА загуби мач от "Левски" за Купата на България. "Лош момент, лошо място, това е. Случват се такива неща. Нямам нищо общо с тази работа и какво се изписа - както аз, така и моята приятелка. "Нямам представа в какво ще обвинят баща ми и брат ми. Има хора, които работят по случая", допълни още Йомов.

"Моят клиент е разпитан като свидетел", заяви адвокат Милев, който представлява звездата на ЦСКА. "Клиентът ми беше извикан в малките часове на денонощието, разпитаха го, не е казал нищо различно от това, което каза пред камерата ви", каза защитникът на футболиста.

Той коментира и самата случка с бащата и брата на Георги Йомов. "От материалите, които съм видял, става въпрос за конфликт с охранители на едно конкретно лице, което също съм му бил адвокат навремето. Това е трети негов случай в рамките на година и половина. Разследващите знаят за кого говоря", каза още Милев. По думите му тези охранители са започнали първи спора и са носели видими оръжия. "Нормално е когато въоръжени лица, те заплашват да се защитиш, както и близките ти", каза още Милев.