Този следобед издирваният от "Интерпол" Стайко Стайков е бил транспортиран от "Пирогов" в болницата на МВР.

Той се намира там и към този момент. Стайков се издирва от септември, от снощи обаче местонахождението му е ясно за неговите близки или така твърдят те пред полицията. За полицията става ясно къде е Стайков тази сутрин. Пред разследващите той и неговите охранители разказват, че е бил отвлечен - не става ясно кога. Разказват и че снощи между 20 и 21 ч. Стайков е бил оставен от такси пред дома му в Бояна. Откъде обаче го е взело таксито - от МВР не уточняват. По думите на адвокатите на Стайко Стайков по ръцете си той е имал следи от инжекции.

Намерихме момчето в полубудно състояние, казва д-р Тодоров

Кадър: bTV

Тази сутрин екип на спешната помощ пристига в дома на Стайков в кв. "Бояна". На сигнала в 9:15 ч. тази сутрин се отзовава д-р Слави Тодоров от Спешна помощ. Сигналът е за мъж, който е намерен пред дома си в безсъзнание часове по-рано.

"Намерихме момчето в полубудно състояние, беше адекватен, но неориентиран. Каквото го питах - отговаряше само "не знам", "не знам". Имаше болки по цялото тяло", разказа спешният медик пред bTV.

При първоначалния преглед се установява, че д-р Тодоров не е първото медицинско лице, което оказва помощ на пострадалия: "Имаше следи от професионална намеса. Имаше поставен венозен път, имаше и превръзка на главата, добре направена".

Медикът преценява, че пациентът е за болница и го откарва в "Пирогов". По пътя се установява и самоличността на пострадалия. "Дадоха международния му паспорт, който имаха под ръка", разказа още докторът.

Припомняме, в началото на септември бащата на Стайко - Миню Стайков беше задържан след специализирана акция на полицията във фабрика за нелегални цигари в Карнобат. Бизнесменът е в ареста с повдигнати обвинения за пране на пари и данъчни измами.

От октомври синът му Стайко се издирва с червена бюлетина за участие в организирана престъпна група. В неизвестност е от септември. Предстои да бъде извършена експертиза, която ще установи какво е здравословното състояние на Стайко Стайков. Ако то позволи, прокуратурата ще поиска задържане под стража.