Полицията издирва 7-годишната Мария Христова Седмакова и 39-годишния й баща - Христо Христов Седмаков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По данни на майката за последно тя ги е видяла на 27 юли в Дирекция за социално подпомагане в столичния квартал "Слатина", където двамата носели документи за самоличност. Не е ясно обаче защо двамата са обявени за издирване чак сега.

Детето е високо около 130 сантиметра, с тъмнокафяви очи и дълга кестенява коса, уточняват от СДВР.

Хората, които разполагат с допълнителна информация за момиченцето и бащата, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на телефони 112, 02/9827119, 02/9827166 или в най близкото поделение на МВР, се казва още в съобщението.

Проверка на Дир.бг показа, че днес майката - Даниела Седмакова, е публикувала в профила си във Фейсбук съобщението на полицията, с посланието:

"Продължаваме да ги търсим! Не обръщайте внимание на остроумните коментари от лица, незапознати със случая!".

Снимка: Facebook/Daniela Sedmakova

През септември жената, която живее в Бристол, Великобритания, е публикувала следното съобщение със снимки на детето:

"Това е дъщеря ми Мария (Мери накратко) Седмакова на 7 години и половина, която е отвлечена и укривана от баща си Христо и е в неизвестност за роднини и приятели от 24-ти август. Има вероятност и да са напуснали пределите на Р България нелегално. Детето говори предимно английски език и не много добър български. Бащата е напуснал работа и си е закрил банковата сметка. Моля споделяйте поста и всеки, които ги забележи, да се свърже с мен. Благодаря предварително!".

В коментарите Седмакова добавя:

"Аз искам просто да знам къде са, за да може властите да си свършат работата след това".

Тя уточнява, че е подписала декларация, че не е съгласна детето да пътува с баща си в чужбина.

Снимка: Facebook/Daniela Sedmakova