Издирва се 52-годишна жена с начална форма на деменция, съобщиха от община Разлог. Издирваната Николина Кръстева Нусторова е от разложкото село Годлево и е в неизвестност от 27 юни (вторник) вечерта. Това е първият път, в който Нусторова е в неизвестност повече от 24 часа.

Във времето, от което се издирва жената, тя е била облечена с тъмни дрехи - блуза с дълъг ръкав и спортно долнище, и гуменки тип кроксове. Издирването е започнало от нейното семейство още същата вечер, посочват от община Разлог.

Направен е обход на всички пътища, по които и друг път е бягала. От 28 юни е започнала акция по издирването и със специализирана техника, като в нея се включват районното управление на МВР в града, както и пожарникари, служители на общинската администрация, на кметството на Годлево, планински спасители и техните кучета от планинските служби в Разлог, Банско и Гоце Делчев. В акцията по издирване на жената участват и служители на "Държавно горско стопанство Разлог", доброволци, мобилизирани са и всички кметства от община Разлог.

От днес сутринта институциите започнаха и съвместна проверка на водоемите и водните обекти в района на село Годлево и съседните населени места, както и своевременен обход на изоставени сгради, съоръжения и обекти в общината, посочват от общинския пресцентър. Очаква се и пристигането на дрон с термокамера.

До момента са претърсени всички пътища около Годлево, посока съседни населени места, като старият път от село Годлево до родното село на Нусторова - село Добърско е обходен пет пъти. Претърсени са също: старата къща, в която е живяла Николина Нусторова, гробищни паркове, всички обекти, където лицето би могло да отиде.

Акцията по издирването на Николина Нусторова продължава, а всички институции призовават хората, които разпознаят жената и могат да дадат информация за местонахождението ѝ, да позвънят незабавно на тел.112 или на кмета на село Годлево +359 88 795 30 21, съобщават още от община Разлог.