Полицейски действия се провеждат в центъра на София, потвърдиха за Дир.бг от полицията. Акцията е около банков клон  на централния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Полицаите са опаковали банкомата и банката с полицейска лента.

По непотвърдена информация има задържани. Според БНР тримата мъже са задържани през изминалата нощ от полицията след сигнал затова, че са се опитали да поставят копиращо устройство в банкомата и по този начин да оберат парите от картите на евентуалните клиенти на банката.

Задържани са трима при опит да оберат банкомата

Снимка: Булфото

Мъжете в момента са откарани в Столичната дирекция на вътрешните работи. Работата по случая продължава. Предстоят експертизи, които трябва да докажат какво точно копиращо устройство е поставено в банкомата.

Работи се и по версията дали става въпрос за организирана престъпна група или за единичен случай и опит за обир на банкомат.

Към обяд от МВР съобщиха, че минути след полунощ днес в полицията бил получен сигнал за съмнително поведение на трима мъже, които се навъртали около банкомат, монтиран на сградата на банков офис на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". На място незабавно били изпратени екипи на СДВР. При извършените заградителни действия полицаите задържали мъжете, засечени в паркиран в близост лек автомобил. Те са отведени в столично районно управление, където е установена самоличността им. Тримата са на възраст 39 и 40 години, двама от тях са с криминалистически регистрации за извършени престъпления, свързани с наркотици и с кражби.