Цветанов уточни пред "Фокус", че засиленото полицейско присъствие на бул. „Н.Й. Вапцаров” малко преди обяд е било заради акцията. Арестуваният се казва Борис Борисов.

БТА съобщи, че Борисов е бил сред синдиците на “Химко”- Враца и мини Бобов дол. По информация на "Всеки ден" той е бил кандидат за синдик и в “Кремиковци”.

Разследването започнало, след постъпила жалба от собственик на кюстендилска фирма, обявена в несъстоятелност. С решение на Кюстендилския окръжен съд за синдик на дружеството е назначен Борисов. Той обаче поискал 15 000 лева подкуп от собственика, за да извърши разпродажбата на активите на дружеството за погасяване задължения към кредитори. Фирмата е имала задължения за 100 000 лева.

Синдикът заплашил, че ако не му бъдат дадени 15 000 лева, ще разпродаде на безценица активите и няма да изпълни задачите, които са му поставени по ликвидацията, каза още Цветанов.
Организирана била група от антимафиоти, които арестували Борисов, когато получавал парите от собственика на фирмата.

Очаква се прокуратурата да го обвини в изнудване. За такова престъпление законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба от 1000 до 3000 лева, като съдът може да наложи конфискация на най-много половината от имуществото му.