Васил Божков се яви на разпит в сградата на Софийска градска прокуратура на ул. "Черковна". Той пристигна под засилена охрана заедно с единия от адвокатите си - Георги Гатев.

Божков бе призован за 13 часа да даде показания по досъдебното производство, образувано след твърденията му, че е бил изнудван от бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Ескортът на Божков до следствения арест на бул. "Г. М. Димитров" включваше два буса на Съдебна охрана със сирени и един автомобил.

Освен него в 13 часа бе призована и Любена Павлова, бившата съпруга на издирвания следовател Петьо Петров-Еврото. Софийската градска прокуратура ѝ е предявила обвинения, но Павлова отказа коментар пред медиите за какво точно е обвинението.

По неофициална информация е свързано с аферата "Осемте джуджета". Павлова и един от бившите прокурори в Специализираната прокуратура бяха посочени като хората, които са успели да присвоят ценности и монети от един от замесените в аферата - бивш собственик на асансьорния завод "Изамет".

Адвокатът на Васил Божков - Георги Гатев

Снимка: БТА