Свърши се нещо, което беше полезно, нещо, което не е вършено в годините на прехода и не сме прекрачвали границите. За първи път сигнал до нас, че е искан подкуп е подаден на 2 февруари и ние веднага започнахме да работим. Това каза в интервю за Нова телевизия Пламен Георгиев по повод ареста на кметицата на "Младост" Иванчева.

"Започваме пълен финансов анализ на обвиняемите, ще проверим сметките им в българия и чужбина. Позволявали са си "глезотии", вдигнали са се ,отишли са на почивка в една държава, после са удължили престоя си там. Заради това е отложено и първото предаване на парите", допълни той.

Георгиев каза ласкави неща за съдията по делото на кметицата Иванчева- Панайотов и не смята че има повод за съдийски отвод. Спхоред него, няма как да има конфликт на интереси, защото разпитите на обвиняемите ги води прокуратурата.

По темата за неговото участие в делото, известно като "Мишо Бирата", той отрече да има някакво отношение.

"Един бивш депутат от НДСВ измисли тази глупост, че съм бил наблюдаващ прокурор на делото около Мишо Бирата. Разговорът на Танов с премиера не е стигал до нас.", каза още Георгиев, който беше зам.-министър на правосъдието, наблюдаващ затворите.

Той предупреди, че трябва да очакваме и други резултати от работата на антикорупционната комисия. "По резултатите ще ни познаете. Семейството ми се страхува, защото става опасно. но е крайно вече в тази държава нещо да се случи реално, писма ми от кръгли маси, от анализи, трябва нещо да се случи", допълни шефът на антикорупционната комисия. Той каза, че преди години е получавал заплахи, но не пожела да каже дали е имало скоро такъв случай.