В рамките на седмица пияният шофьор, блъснал патрулка на пътя край Нови пазар, се озова два пъти в ареста, предава NOVA

Причината за първия път е самият инцидент, при който помита полицая, патрулката и техническо средство. Пет дни по-късно обаче обвиняемият не е открит на домашния си адрес, където е трябвало да бъде заради наложената му мярка за неотклонение - "домашен арест", и отново е задържан.

Освен това, по информация на местната полиция, мъжът има 12 предишни провинения - от липса на документи до сериозно пътнотранспортно произшествие.

"На 5 декември служител застъпва нощна смяна. Той по разпореждане работи с техническо средство за контрол на скоростните режими. Служителят взема определеното му място, докато поставя техниката се намира пред служебния автомобил, който в този момент бива блъснат. Частният автомобил удря полицая и триногата камера", заяви гл. инсп. Веселин Райнов, началник на РУ - Нови пазар.

Пострадалият униформен е приет в болница със съмнения за счупване. В момента е в добро състояние.

Пробата за алкохол на 27-годишният мъж, причинил катастрофата, показва 1,51 промила. "Пробата за наркотици е отрицателна. Лицето отказва да даде кръвна проба за лабораторен анализ. Предвид миналото му като водач му е поставена мярка за задържане до 72 часа", добави Райнов.

Поставен е под домашен арест. Но при упражнен контрол се установява, че лицето не се намира на посочения адрес.

"Установен е при негови роднини, на съвсем друг адрес в града. Задържан е и е докладван на дежурен прокурор. Очакваме да бъде задържан под стража", отбеляза гл. инсп. Райнов.