Гражданин сигнализира във Facebook, че пиян шофьор е блъснал друга кола и е излъгал, че зад волана е бил 12-годишният му син. Потребителят е споделил и кадри от камерата наблизо, която е заснела произшествието и действията на провинилия се водач.

"На 25.08.2023г. около 19:00ч. в населено място с. Тодорово обл. Плевен, лек автомобил "БМВ Х5", се движи по пътното платно с несъобразена скорост. При ляв завой се удря в мантинелата и навлиза в насрещното платно и удря лек автомобил "Смарт", след което шофьорът слиза и се разменя с пасажера до него. Преместват автомобила от местопроизшествието", разказва Бисер Петров, публикувал клиповете в социалната мрежа. 

По думите му е бил подаден сигнал на телефон 112, а след като униформените пристигнали, се оказало, че шофьорът е неправоспособен, а при направена проба с дрегер за алкохол пробата отчела 1.05.

"През цялото време шофьорът отричаше да е шофирал автомобила. Като водач на автомобила посочи 12-годишния си син. След преглед на записа от камерите органите на реда установиха лицето, което е шофирало колата. Надяваме се на случая да бъде дадена гласност и да спрем войната по пътищата", пише Бисер Петров.

След употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление и причиняване на ПТП, шофьорът е  бил задържан за 3 часа и освободен само с акт.