Полицейски служители в Казанлък задържаха 30-годишен неправоспособен водач, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол по централния площад в Казанлък, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Деянието е извършено на 24 октомври около 1:30 часа. С техническо средство е установено, че мъжът е шофирал след употреба на алкохол с концентрация 2,17 промила.

Той е задържан за срок до 24 часа. В Районното управление в Казанлък е образувано досъдебно производство.

В района на пешеходната зона в централната част на града, която включва площад "Севтополис" и улиците "Искра" и "Скобелев" и която наскоро беше продължена до входа на парк "Розариум", е забранено не само движението на моторни превозни средства, а и на велосипеди и електрически превозни средства.

През 2014 година подобен случай с шофьор, преминал по пешеходна улица, имаше трагичен край - загина 4-годишно дете.

Инцидентът се случи на 2 юни 2014 г. на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. Сапунджиев навлязъл с джипа си в забранената за коли зона при опит да направи обратен завой и прегазил малкия Паоло. Момченцето карало велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Паоло загина на място.

Шофьорът беше осъден на 6 години затвор.