Петима души са задържани за кражба на животни на стойност 50 000 лева от ферма край град Сливен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът е получен вчера в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност на територията на полицейското управление в града на Сините камъни.

Заявена е кражба на 100 бременни овце от стопанска база в местността "Рамануша". Нанесената щета е на стойност около 50 000 лева. Предприети са незабавни издирвателни действия.

В хода на разследването се установява, че кражбата е извършена за времето от края на месец декември до 6 януари. Полицейските служители установяват, че извършителите са от село Сотиря. Предприети са заградителни и други мероприятия на територията на селото. Задържани са петима мъже на възраст между 26 и 16 години. Направили са пълни самопризнания.

Част от откраднатите животни са издирени и върнати на собственика. Търсят се останалите овце. Продължава и работата по установяване на други съпричастни към извършеното престъпление лица.