72-годишен пловдивчанин нападна и удря с чук по главата и тялото свой 77-годишен съсед, а след това се прибра, нанесе порезни рани по тялото и ръцете си и опита да подпали жилището си.

Междусъседският скандал избухнал вчера по обяд на улица "Ландос" в пловдивския квартал "Столипиново", съобщиха от Областната дирекция на МВР в града под тепетата.

Пристигналият на място патрул установил, че 72-годишен мъж нахлул в апартамента на 77-годишния си съсед и му нанесъл удари с чук по главата и тялото. Веднага след това извършителят се прибрал у дома и си нанесъл порезни рани по тялото и ръцете, а също направил опит да запали покъщнината си. Пристигналите на място пожарникари успели да предотвратят разрастването на огъня, а мъжът е откаран в отделение по токсикология, където състоянието му е стабилизирано.

В болница за наблюдение е оставен и неговия съсед, по данни на лекарите няма опасност за живота му. При оглед от жилището на 72-годишния мъж са иззети пистолет и въздушна пушка, предстои да бъдат изяснени произходът и начинът на придобиването им.

Срещу него е започнато досъдебно производство.