Назначена е експертиза на айфона на Алексей Петров, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова пред медии.

Тя не се ангажира със срокове за колко време ще бъде готова експертизата, но посочи, че има големи очаквания към резултатите от нея.

"При едно "отваряне" на телефона може да се допълнят някои петна, но имахме затруднение при намирането на вещи лица", обясни Кирилова.

Разследващите се надяват експертизата да внесе яснота за евентуалния мотив за стрелбата срещу бизнесмена.

"Знаете, че вече всички дела на човек могат да бъдат проследени през телефона му", заяви Кирилова, намеквайки за бизнес мотив, стоящ под убийството.

61-годишният бизнесмен бе убит в столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Сигналът за стрелбата бе получен в МВР в 12.20 ч. на 16 август. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с Петров. Седмица след покушението от МВР очертаха водещите версии - отмъщение или дългове, издирването на извършителите и поръчителите продължава.

Две огнестрелни рани - в тялото и в главата - са причинили смъртта на Алексей Петров. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси - патрони с хидрошоков ефект, показват резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Жената, която бе простреляна при убийството на бизнесмена Алексей Петров, е дала достатъчно данни за описанието на извършителя и за неговото поведение по време на стрелбата, каза през октомври главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. На въпрос къде е извършителят, той заяви, че предположенията са много - възможно е да е у нас, но е възможно и да е напуснал България.