Изчезналият миналия петък Борислав Боянов от Батановци, който вчера беше обявен за общонационално издирване, е намерен мъртъв. Това съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, цитиран от БТА.

Тялото на 32-годишния мъж е намерено в коритото на река Струма в близост до гробищния парк на град Батановци. Това потвърди и кметът на населеното място Радослав Петров.

В момента органите на реда извършват оглед на мястото. Тялото на загиналия ще бъде транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина - Перник, където ще бъде установена причината за настъпването на смъртта.

По данни от първоначалния оглед на трупа се касае за удавяне с давност от около два дни, като не са констатирани видими следи от насилие, съобщават от прокуратурата.

Борислав Боянов беше обявен за издирване, след като беше в неизвестност от петък - 7 април. 32-годишният мъж последно беше забелязан на спирка в Батановци, а в събота вече беше изключен и телефонът му.

Заедно с полицията в неговото издирване се включиха и доброволци, съобщи по-рано кметът на града Радослав Петров.

Борислав Боянов е живеел сам и е имал психически проблеми.

"Той употребяваше алкохол и е лежал в психиатрия. Досега не се е случвало да изчезва за толкова дълго време", обясни тогава Петров.