Разглобен автомобил "Тойота РАВ 4", собственост на македонски гражданин, бе открит в автоморга в бобовдолско село, съобщиха от МВР. Луксозното возило било противозаконно отнето на 16 януари тази година в курорта Боровец. 

От полицията допълват, че превозното средство е с дата на първа регистрация 23 юни 2021 г. 

До разглобения автомобил униформените стигнали в рамките на акция на екипи на Главна дирекция "Национална полиция", Областната дирекция на МВР в Кюстендил и служители от Инспекцията по труда и Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Те предприели проверка на автоморга в Големо село, община Бобов дол, и установили наличието на множество други купета и двигатели със заличени серийни номера, както и агрегати и части от автомобили, предимно японско производство в периода 2018-2021 г. 

Снимка: МВР

За 24 часа е бил задържан управителят на автоморгата, попадал в полезрението на полицията при разследването и на други противозаконни деяния. Повдигнато му е обвинение, наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. По случая е образувано и досъдебно производство.

Работата по случая продължава, за да бъдат идентифицирани и останалите авточасти, открити в обекта. 

По време на операцията служителите на Инспекция по труда и РИОСВ са съставили актове за административни нарушения.