Покрай проверка за наркотици в дома на 32-годишен мъж полицията открива момиче на 18 г. в неадекватно състояние, "държано против волята си", съобщи ОД МВР - Добрич, на която се позова "Фокус".

Момичето е настанено в МБАЛ в града.

Мъжът с инициали М.Д. е задържан с полицейска мярка за 24 часа, като арестът му е удължен на 72 часа. Повдигнати са му две обвинения.

Най-напред, на 24 юли около 14 часа, полицията проверява М.Д. в Добрич, като у него е намерена "суха тревна маса с тегло 15.2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното веществото канабис". Последва проверката в дома на мъжа, където полицията намира и 18-годишното момиче. В дома са открити и електронни везни и бяло прахообразно вещество (0.5 грама), оказало се амфетамин.

В едно по-старо съобщение на Добричката дирекция на МВР - от 19 ноември 2017 г., намираме информация, според която криминално проявеният М.Д. (32 г.) е задържан за 24 часа, след като в дома му са били намерени наркотици.

Арестът е извършен около 10:30 часа в частен имот по ул. "Ал. Стамболийски" в град Добрич. При проверката в имота са "намерени и иззети суха тревна маса с тегло 220 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис, преносим компютър и електронни везни. Иззето и кафяво прахообразно вещество с тегло 0,02 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество хероин".