Съдът остави в ареста двама обвиняеми за погрома в столичното заведение, който се случи в понеделник вечер. Сергей Димитров и Цвятко Цветков ще отговарят за хулиганство, но извършено с особена дързост. Това реши Софийският районен съд с мотива, че деянието им е с висока степен на обществена опасност.


Защитата на Димитров и Цветков има право да обжалва решението на съда в седем дневен срок. Заради инцидента се издирват Петър Паунов и Веско Стоянов, които също ще бъдат изправени пред съда със същото обвинение. Други двама, които са участвали в погрома, все още не са установени от органите на реда. Задържан е още един от участвалите в скандала. Предполагаемият поръчител Красен Кръстев е без повдигнато обвинение. Разпитан е в СДВР и освободен още във вторник.

Както е известно, според разследващите става дума за конфликт между двама съдружници. Дни преди инцидента единият от тях е сигнализирал в полицията, че трябва да се направи проверка на документите на другия собственик. 

Премиерът Бойко Борисов заяви по темата, че става дума за конфликт между двама души, които се надпреварват кой е по-големият тарикат.